IMG_2062.png

LOOPWORK

Met Els Mondelaers, Joâo Lobo, François Vaiana & Ine Claes

03/02/23                    GC De Rinck, Brussel

04/02/23                    De Week van de Klank, Flagey Brussel

20/04/23                    Concertzaal Miry, Gent

26/04/23                    Lunalia, Festival van Vlaanderen, Mechelen

2023                             CC De Factorij, Zaventem

2023                             Wilde Westen, Kortrijk

2023                             Meakusma, Eupen

In seizoen ’20-’21 deed ik onderzoek naar vocaal akoestisch loopen. Gewoon met de stem zonder pedalen. Dit onderzoek werd ondersteund door Q0-2, Netwerk Aalst, workspacebrussels, Cas-co/30CC, CC Berchem en C-TAKT. Ik voerde dit onderzoek met verschillende vocalisten/ muzikanten/performers als Lynn Cassiers, Maja Jantar, Justine Maxelon, Mathieu Calleja, Benjamin Vandewalle en Adrián Sánchez Núñez. 

 

Herhaling of loop is altijd een kenmerk geweest van mijn geluidstaal. In dit onderzoek wilde ik me helemaal verdiepen in dit ene element en onderzoeken wat het nu precies is dat me zo intrigeert aan de loop en op welke manier ik daarmee aan het werk wil gaan. 

 

Luister naar een fragment van het research

 

 

 

 

 

 

 

 

Door de loop vanuit verschillende oogpunten te benaderen wil ik een specifieke geluidstaal ontwikkelen waarbinnen het geluidslandschap continu verandert en beïnvloed wordt. De vocalist/muzikant reist als het ware doorheen een trance vanuit een perspectief van hoge concentratie.   

 

Het project reist van minimalisme tot dense groove tot noise tot eclectische eigenaardige werelden, doorheen surrealistische geluidslandschappen die de verbeelding van de luisteraar prikkelen. 

 

Ik heb voor dit project muzikanten uitgekozen met een zeer uiteenlopende achtergrond (jazz, hedendaagse muziek, opera,…) die verbinding vinden door het basisidee van de loop. Enerzijds wil ik hen uit hun comfort-zone halen en anderzijds wil ik in dit project op zoek naar het creëren van een gezamenlijke geluidstaal vanuit al die verschillende achtergronden. 

In Concertzaal Miry in Gent zal een opname worden gecreëerd, in het kader van Made in Miry

Concept & compositie: Ine Claes

Vocals: Els Mondelaers, François Vaiana, Ine Claes

Drums/percussie: Joâo Lobo