top of page
All Videos

All Videos

Voir

HUSH

Creatie 2022 

 

Een voorstelling die uitgaat van het luisteren, het creëren van verbindingen met elkaar en de omgeving door de eenvoudige taak zich te concentreren op de geluiden en bewegingen die worden voortgebracht. Een ode aan communicatie in zijn zuiverste vorm en aan de vrijheid van zelfexpressie. 

Een duet tussen lichaam en stem. 

Omringd door toeschouwers aan alle kanten, improviseren Claes en Vandewalle zowel vocale compositie als dansbeweging, binnen een vloeiend kader van compositorische taken en tools. Deze veeleisende uitdaging genereert een verrassend en voortdurend transformerend auditief en visueel landschap, dat elke keer dat het duet wordt uitgevoerd volledig anders is. 

Net als in haar vorige werk experimenteert Ine Claes met strategieën van desoriëntatie en multitasking, wat resulteert in een specifiek soort concentratie die het vermogen heeft om de ervaring van zowel tijd als ruimte te veranderen voor de toeschouwer, die zich ook lichtjes gedesoriënteerd kan voelen. 

In seizoen '20-'21 deed ze onderzoek naar akoestische vocale loopsystemen met vocalisten als Lynn Cassiers, Maja Jantar, en Justine Maxelon. In dit duet wilde ze het potentieel van deze techniek verder onderzoeken, wat ze teweegbrengt in het lichaam, en hoe ze het lichaam kan bewegen in de ruimte. 

Claes en Vandewalle blijven nauwgezet afgestemd op hun omgeving en behouden een continue verbinding met elkaar gedurende de hele performance. Hun onmiddellijke compositie, van stem en beweging tegelijk, resulteert in een fascinerend gevoel van spanning en een variëteit aan onverwachte verbindingen, ontkoppelingen en resonanties tussen hun lichamen, en tussen de diverse reeks geluiden en bewegingen die ze genereren. 

In 2022 zal Ine de voorstelling finaliseren en gaat een samenwerking aan met geluidsingenieur Marc Doutrepont, kostuumontwerper Frédérick Denis en lichtontwerper Gaspar Schelck. Alle visuele en auditieve elementen zullen een hechte relatie aangaan, op elkaar inspelen en elkaar beïnvloeden. 

 

Muzikaal & choreografisch concept, realisatie en performance: Ine Claes

Gecreëerd en uitgevoerd met: Benjamin Vandewalle 

Geluidsdesign: Marc Doutrepont

Lichtontwerp: Gaspar Schelck 

Kostuums: Frédérick Denis

Outside eye: Jan Martens

Outside ear en repetitie assistent: Mathieu Calleja

Dramaturgie: Sara Jansen 

Fotografie: Sara Claes

Een kamikamka productie / Coproductie C-TAKT, La Place de la Danse CDCN Toulouse Occitanie, Théâtre de Vanves / Met de steun van CC Berchem, BUDA, 0090,

Musica, KAAP, GC De Rinck en Ulule crowdfunders

a_stad_c_corso_kleiner.jpg
Schermafbeelding 2021-01-19 om 17.09.43.
logo-lpdld.jpeg
logo-buda.png
musica.jpg
00_kaap_alonepng.png
Schermafbeelding 2022-08-31 om 11.33.18.png
ctakt.jpg
bottom of page