© Sara Claes

1/7

DIVE is een geluidsproject dat gebaseerd is op het geluid van onze dromen. De min of meer abstracte geluidskeuzes verwijzen naar de bewuste / onbewuste relatie die we hebben met de sfeer of emotie van een droom.

Dromen bezitten karakteristieke elementen zoals de plotselinge ontsnapping aan onze controle, spontaniteit, het bestaan van een nachtelijke sfeer, die functioneert als een uitlaatklep voor de verdrongen impulsen van de dag.

 

DIVE is een project met geluidsmulti-fusie. De opstelling van het publiek gaat uit van het idee van een netwerk dat elke persoon verbindt door wat hij of zij ervaart. 

 

DIVE is uitgevoerd in Museum M, waarbij het publiek met een koptelefoon door de expositieruimtes loopt. Het is ook opgevoerd met het publiek dat ligt. We voeren het project graag op in verschillende contexten en onderzoeken hoe de context onze relatie tot elkaar beïnvloed, het geluid en onze interactie met het publiek. 

 

Tijdens de quarantaine dit jaar hebben we een live online streaming versie gemaakt. Een sound & visual project met kunstwerken van Myrthe van der Mark, Line Boogaerts, Sander Buyck, Kim Snauwaert, Karel Saelaert, Jeroen Van der Fraenen, Simon Verheylsonne, Larissa Viaene, Jeroen Smets en David Lesham. 

 

Een project van Ine Claes en Mathieu Calleja in samenwerking met Juan Parra Cancino.

Met de steun van Halolalune Production and Projection Room. 

 

Ine Claes - Stem

Mathieu Calleja - Percussie/drums

Juan Parra Cancino - Elektronica en specialisatie 

 

Volgende datum

01/10/20

ComeBack, Brusselse musea

Museum voor Natuurwetenschappen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Schermafbeelding 2019-10-20 om 10.33.47.