© Sara Claes

1/9
Schermafbeelding 2020-08-26 om 22.31.40.

Opkomende data

28/02 Design Museum, Brussel

24/04 STAM, Stadsmuseum Ghent

 

Het vertrekpunt is het geluid van onze dromen dat wordt omgezet in een geluidsinstallatie. We benaderen de droom alsof het een voertuig is dat beelden en symbolen creëert die onze geluidsinspiratie worden. De geluidskeuzes staan in relatie tot de bewuste/onbewuste relatie die we hebben met de sfeer of de emotie van een droom.

 

Dromen bezitten karakteristieke elementen zoals het plotseling ontsnappen aan onze controle, spontaniteit, het bestaan van een nocturne sfeer, die functioneert als een uitlaatklep voor de onderdrukte impulsen van de dag. We zoeken nauwlettend naar geluiden die in dit spectrum passen en  gebruiken deze elementen om een werkveld te creëren voor het construeren van de muziek en compositie.

DIVE is een project met percussie, stem en elektronica dat wordt opgevoerd in musea of expositieruimtes. De muzikanten spelen live in het gebouw en het publiek hoort ze via een koptelefoon terwijl ze de expositie bezoeken. Op deze manier stelt het project een intieme en intrigerende manier voor om de expositie te verkennen, waardoor een uniek kader ontstaat dat ieders verbeelding prikkelt.

De opstelling van het publiek gaat uit van het idee van een netwerk dat elke persoon verbindt door wat hij of zij hoort en ervaart.

DIVE trad op in Museum M (Leuven) en het Museum voor Natuurwetenschappen (Brussel).

Tijdens de quarantaine in 2020 hebben we een live online streaming versie gemaakt. Een project met kunstwerken van Myrthe van der Mark, Line Boogaerts, Sander Buyck, Kim Snauwaert, Karel Saelaert, Jeroen Van der Fraenen, Simon Verheylsonne, Larissa Viaene, Jeroen Smets en David Lesham.

 

DIVE is een project van Ine Claes en Mathieu Calleja in samenwerking met Juan Parra Cancino.

Een kamikamka productie.

Gecreëerd met de steun van Halolalune Production and Projection Room.

 

Ine Claes - Stem

Mathieu Calleja - Percussie/drums

Juan Parra Cancino - Elektronica en spacialisatie

Museum voor natuurwetenschappen